Stabilno poslovanje, potrditev bonitetne ocene »BBB-» in razvoj osebnih zavarovanj
Zavarovalnica Adriatic Slovenica (AS) je v letu 2016 zbrala 303,5 milijona evrov kosmate premije skupaj s prilivi v pokojninske sklade, dosegla čisti poslovni izid v višini 11,9 milijona evrov, donosnost kapitala pa je znašala 12,1 odstotek. Zavarovalnica tudi po tržnem deležu s 15,1-odstotnim deležem ostaja v vrhu slovenskega zavarovalniškega trga.
Preberi več
Hatsu yuki Leona Zakrajška in Janeza Vlachyja
V AS Galeriji je vse do 16. junija 2017 na ogled likovna razstava Leona Zakrajška in Janeza Vlachyja Hatsu yuki. Njuna dela se močno navezujejo na Japonsko in vzhodnjaško estetiko ter filozofijo. Naslov Hatsu yuki je simboličen; spominja ju na otroško pričakovanje in veselje ob prvem snegu, na osnovno človeško lastnost, pa tudi bistvo človeštva, tj. uživati v majhnih stvareh, deliti energijo, in jo prenašati na druge.
Preberi več
Adriatic Slovenica je prva zavarovalnica v regiji, ki bo avtomatizirala vse korake v postopku prodaje in sklepanja življenjskih zavarovanj
Zavarovalnica Adriatic Slovenica bo kmalu dokončala celovito avtomatizacijo postopkov za sklepanje življenjskih zavarovanj. Programska podpora ALLFINANZ Interview Server, ki jo je izdelala družba Munich Re Automation Solutions Ltd., omogoča popolnoma elektronsko obravnavo vloge stranke, ob tem pa poenostavi in pohitri notranje postopke zavarovalnice, s čimer se zmanjšajo stroški in ohrani donosnost.
Preberi več
1. marca 2017 višja premija dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja
Zavarovalnica Adriatic Slovenica (AS) bo 1. marca 2017 povišala mesečno premijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja (DZZ). Osnovna mesečna premija bo višja za 1 evro in bo znašala 29,34 evra. Po premijskem ceniku so do 1 % popusta na osnovno premijo DZZ upravičeni vsi, ki plačujejo premijo preko SEPA direktne obremenitve ali sklada, z odtegljajem od plače ali pokojnine oziroma premijo plačujejo letno. Tako bo premija s popustom znašala 29,05 evra mesečno. 
 
Preberi več
Adriatic Slovenica posluje stabilno in razvija osebna zavarovanja
Zavarovalnica Adriatic Slovenica (AS) se na demografske spremembe aktivno odziva z razvojem sodobnih osebnih zavarovanj predvsem na področju pokojninskega varčevanja in celovite zdravstvene oskrbe. Zavarovalnica je letos uspešno uvedla režim Solventnost II, potrjena mednarodna bonitetna ocena pa odraža stabilno poslovanje družbe. 
Preberi več
Tina Dobrajc v AS Galeriji
V AS Galeriji je na ogled slikarska razstava Tine Dobrajc Na senčni strani Alp. Dobrajčeva razstavlja nov cikel slik, ki jih je ustvarila v zadnjih treh letih. Razstava šestih del nakazuje novo temo v njenem slikarskem opusu. 
Preberi več
Vodeni ogled po razstavi Nedokončana zgodba
AS Galerija vabi na vodeni ogled razstave Nedokončana zgodba v družbi avtorja Srdjana Živulovića v sredo, 23. novembra 2016, ob 18.00 na Dunajsko 36 v Ljubljani.
Število mest je omejeno, zato vas prosimo za potrditev udeležbe (do torka, 22. novembra) na e-naslov pr@as.si.
 
Razstava bo na ogled še do 1. decembra 2016 (vsak delavnik od 8. do 19. ure).
 
Preberi več
Nedokončana zgodba v AS Galeriji
V AS Galeriji je od danes naprej na ogled fotografska razstava Srdjana Živulovića Nedokončana zgodba, ki se dotika aktualne problematike begunstva. Na razstavi je prikazanih 18 fotografij, ki predstavljajo tri obdobja, vsa povezana s fotografijami beguncev. S fotografijo beguncev na nasipu pri Brežicah, ki so lani prečkali Slovenijo, je kot prvi Slovenec prejel Pulitzerjevo nagrado 2016 za fotografijo. Razstava bo na ogled do 1. decembra 2016.
Preberi več
Adriatic Slovenica (AS) s slovenskimi olimpijci do Tokia 2020
Koper, 22. julij 2016 – Do olimpijskih iger v Riu nas loči še 14 dni, prav danes pa je Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez (OKS – ZŠZ) v Kopru pripravil uradno predstavitev olimpijske reprezentance Slovenije za Rio 2016. Pred večernim dogodkom na osrednjem koprskem trgu sta OKS – ZŠZ in zavarovalnica Adriatic Slovenija, veliki sponzor olimpijske reprezentance, podpisala pogodbo za nov 4-letni olimpijski cikel do Tokia 2020.   
Preberi več
Na zaključnem koncertu Za njimi stojimo zablestelo pet mladih finalistov
S koncertom Za njimi stojimo se je včeraj v Cankarjevem domu zaključil skupni projekt Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, AS Fundacije in Cankarjevega doma, namenjen izobraževanju in podpori mladih glasbenikov pri pridobivanju orkestrskih izkušenj. 
Preberi več
Adriatic Slovenica uspešno izdala podrejene obveznice v višini 50 milijonov evrov
Zavarovalnica Adriatic Slovenica d. d. (Zavarovalnica AS) je danes uspešno izdala za 50 milijonov evrov podrejenih obveznic z dospelostjo maja 2026. Te obveznice, ki ustrezajo zahtevam direktive Solventnost II, so izdane za dobo 10 let in bodo uvrščene na irsko borzo (na segmentu trga GEM – Global Exchange Market). Zbrana sredstva bo izdajatelj uporabil za krepitev kapitalske ustreznosti in za nakup družbe KD Skladi, s čimer sledi dolgoročni strategiji Skupine KD Group.
Preberi več
SODOBNI ČLOVEK – od resničnega do fantastičnega
V AS Galeriji je sledi začel puščati »Sodobni človek«, natančneje, razstava s tem imenom. Slovenski javnosti se je na včerajšnjem odprtju razstave del, ki so nastala v zadnjih petih letih, predstavil tudi njihov avtor, Arshak Sarkissian, armenski slikar, kipar in grafik, ki uspešno navdušuje tako mednarodno umetniško srenjo, kot tudi armensko vlado in celo priznano oblikovalsko hišo Fendi.
Preberi več
Adriatic Slovenica odkupila zbirko Izginjajoča ljudstva reke OMO
Adriatic Slovenica (zavarovalnica AS) je odkupila zbirko fotografij Izginjajoča ljudstva reke OMO, ki so v AS Galeriji razstavljene v sklopu projekta Neokrnjena Etiopija, avtorjev Arneja Hodaliča in Katje Bidovec. Zbirka ni samo fotografski presežek, ampak tudi sociološki in antropološki prispevek prihodnjim generacijam. Razstava je v AS Galeriji na ogled do 1. aprila 2016. 
Preberi več
Novo za podjetja in posameznike - Pokojninsko varčevanje AS
Adriatic Slovenica (zavarovalnica AS) je vstopila na trg s Pokojninskim varčevanjem AS, posodobljeno ponudbo pokojninskih zavarovanj tako za podjetja kot za posameznike. Odslej ugodnejše in bolj prilagodljivo varčevanje za pokojnino se bo izvajalo v treh kritnih skladih življenjskega cikla. Zavarovalnica AS, ki edina v Sloveniji ponuja popolno ponudbo vseh zavarovanj na enem mestu, je z novim pokojninskim načrtom in varčevanjem za dodatno pokojnino zaokrožila krog varnosti za svoje stranke.
Preberi več
Predstavljeno je AS Osiguranje – specialist za življenjska in avtomobilska zavarovanja
S pripojitvijo družbe KD Životno osiguranje družbi Adriaticu Slovenica in z začetkom vstopa na trg neživljenjskih zavarovanj prek svoje podružnice Adriatic Slovenica začenja novo obdobje na Hrvaškem. ​
Preberi več
Arne Hodalič v AS Galeriji
Napoved razstave Izginjajoča ljudstva reke OMO v AS Galeriji, Dunajska 63, Ljubljana. Razstava je odprta od 7. januarja 2016 do 25. marca 2016. Vsak delavnik od 8. do 17. ure. Vstop prost, vljudno vabljeni.
Preberi več
Sklenjen je Olimpijski krog varnosti na Bledu
5712 obiskovalcev na Bledu sklenilo Olimpijski krog varnosti, uspel je poskus Guinnessovega rekorda.
Preberi več
Obvestilo o spremembi v Upravi zavarovalnice Adriatic Slovenica (AS)
Uprava zavarovalnice Adriatic Slovenica (AS) bo s 1. januarjem 2016 tričlanska.  
 
Willem Jacob Westerlaken je nadzornemu svetu Adriatica Slovenice podal odstopno izjavo z mesta člana uprave Adriatica Slovenice. Kot odločitev za odstop je navedel osebne razloge.
 
 
Preberi več
25 let Adriatica Slovenice v znamenju rasti
Zavarovalnica Adriatic Slovenica (AS) je konec novembra obeležila 25 let uspešnega poslovanja. Minula leta so bila v znamenju rasti, saj zaseda danes AS po tržnem deležu trdno drugo mesto med slovenskimi zavarovalnicami, pa tudi v regiji Jugovzhodne Evrope. V prvih desetih mesecih letos je zbrala za 248 mio evrov bruto premije in izplačala za 169 mio evrov škod. Ponosni so, da jo zavarovanci postavljajo na prvo mesto po učinkovitosti reševanja škod.
Preberi več
Projekt Alpo & Breeze je zmagovalec natečaja AS IZZIV
Zavarovalnica Adriatic Slovenica (AS) je septembra pripravila zanimiv izziv za arhitekte, notranje oblikovalce oziroma vse, ki jim je v veselje oblikovanje in opremljanje notranjih prostorov. Povabili so jih, da oddajo svoje idejne rešitve za prenovo počitniških apartmajev družbe. Izziv je sprejelo kar 27 posameznikov oziroma ekip, včeraj pa je bila na zaključni prireditvi natečaja Vse=mogoče podeljena nagrada v višini 3.000 evrov zmagovalcu Mateju Penešu in njegovi ekipi.
Preberi več