Spoznajte metulje Slovenije!
Ponosni smo, da aktivno podpiramo tudi projekte, ki so pomembni za okolje, izobraževanje posameznikov in širše družbe. V okviru AS Galerije tako gostimo tudi naravoslovno spremljajočo razstavo Metulji Slovenije avtorja Stanislava Čičerova in vas vabimo k ogledu. 
 
Preberi več
Pridruži se Teamu AS in teci z nami za vse, ki tega ne morejo
Zavarovalnica Adriatic Slovenica (AS) že tretje leto podpira dobrodelni tekaški dogodek Wings For Life World Run ali Krila za življenje. Prav poseben tek, ki se vsako leto zgodi ob isti uri po vsem svetu omogoča, da s plačilom štartnine podprete raziskave, ki so namenjene iskanju zdravila za poškodbe hrbtenjače.  
 
Preberi več
Prejeli smo priznanje Horus 2016
Za izobraževalno priložnost Za njimi stojimo, ki smo jo v AS Fundaciji  pripravili v sodelovanju s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija in Cankarjevim domom smo v kategoriji »projekti« med velikimi podjetji prejeli priznanje Horus 2016, ki nagrajuje družbeno odgovorno poslovanje. 
Preberi več
Adriatic Slovenica z nagrado za najboljšo organizacijsko energijo v panogi
Na HRM konferenci, ki je potekala pretekli teden v Ljubljani, so bile podeljene nagrade podjetjem, ki premorejo največ organizacijske energije. Nagrada izkazuje, da v AS-u uspešno usmerjamo svojo čustveno in kognitivno energijo in vedenjski potencial k doseganju ciljev organizacije. 
 
 
Preberi več
AS za otroke, ki si ne morejo privoščiti malice
Zavarovalnica AS bo tudi letos podprla projekt podariMalico (www.podarimalico.si). Dobrodelni projekt je namenjen učencem in dijakom, ki živijo v težkih materialnih razmerah. Skupaj z zavarovanci smo že leta 2014 omogočili 1.651 šolskih malic, letos pa bomo prispevali še več.
 
Preberi več
Hvala, da ste tekli z nami!

V nedeljo, 8. maja, se je odvijal tek Wings For Life Worl Run, na katerem je ves svet že tretje leto zapored tekel kot eno za tiste, ki tega (še) ne morejo. Vsi so tekli z istim ciljem v mislih – da dvignejo ozaveščenost o poškodbah hrbtenjače. Ponosni lokalni pokrovitelj dogodka smo tudi v zavarovalnici Adriatic Slovenica (AS)Več kot 51 se nas je zbralo v Team AS in teklo s sodelavko Tanjo Cerkvenik, nekdanjo paraolimpijko v metu kopja.

Preberi več
Moj zdravnik 2016
V četrtek, 7. aprila, prav na večer svetovnega dneva zdravja se je v Cankarjevem domu v organizaciji revije Viva s slavnostno podelitvijo priznanj iztekla jubilejna, že 20. akcija Moj zdravnik. Akcijo že štirinajst let podpira tudi zavarovalnica Adriatic Slovenica.
Preberi več
O spremembah, ki vplivajo na finančni sistem

V sredo, 6. aprila, je potekal finančni posvet v organizaciji družb iz Skupine KD Group in Poslovne akademije Finance. Priznani govorniki so predstavili analizo makroekonomskih razmer, vpliv megatrendov na investiranje premoženja, posledice razvoja in vpliv umetne inteligence, kako nam bodo roboti spreminjali svet, kje se skrivajo nove priložnosti v dinamičnem okolju, na sklepni okrogli mizi pa so govorili o dejavnikih, ki vplivajo na razvoj finančnih sistemov.

Preberi več
Demografija – Ekonomija – Tehnologija. Kam gremo?
Pridružite se nam na strokovno finančnem posvetu, v središču katerega bodo prihajajoče spremembe finančnih trgov in vplivi le teh na kupce. V Adriatic Slovenici dogodek organiziramo v sodelovanju s Poslovno akademijo Finance, potekal pa bo v sredo, 6. aprila, med 9.00 in 12.30 v Grand hotelu Union v Ljubljani.
 
Preberi več
Team AS teče s Tanjo – Pridružite se nam!
V Ljubljani se bo v nedeljo, 8. maja 2016, odvijal dobrodelni tekaški dogodek - Wings for  Life World Run oziroma WFLWR (v prevodu Krila za življenje).  
 
Zavarovalnica Adriatic Slovenica (AS) je že drugo leto lokalni partner tega svetovnega dogodka in tudi tokrat vabimo vse, da se pridružite Teamu AS, ki teče s Tanjo! Naš cilj je, da tečemo skupaj in za tiste, ki tega sami ne morejo ter tako podpremo raziskave za zdravljenje poškodb hrbtenjače!
Preberi več
Enotni standard poročanja
Svet OECD je 15. julija 2014 sprejel OECD standard avtomatične izmenjave informacij o finančnih računih za namene obdavčevanja (CRS oz. Common reporting standard) in sporazum med pristojnimi organi o avtomatični izmenjavi informacij o finančnih računih, ki ga je Slovenija podpisala 29. oktobra 2014.  
Preberi več
Že 25 let zagotavljamo nove dimenzije varnosti

Zavarovalnica Adriatic Slovenica letos obeležuje 25-letnico uspešnega poslovanja. Najpomembnejše mejnike in dosežke, ki pričajo o našem razvoju, rasti in inovativnosti, predvsem pa o strasti in odgovornosti, ki ju vlagamo v svoje delo, smo predstavili v korporativnem videu.

Preberi več
SPORTO Konferenca - Ustvarjamo dobre prakse!
V četrtek, 19. novembra, smo na SPORTO konferenci ekipi Adriatica Slovenice in WIZ kar dvakrat stopili na oder ob razglasitvi najboljših primerov dobre prakse na področju sponzorstev in marketinga v športu.
Preberi več
Še do konca leta priložnost, da izkoristite dodatno davčno olajšavo
Vse do konca decembra si lahko zavarovanci z individualnim vplačilom v prostovoljno dodatno pokojninsko zavarovanje (PDPZ), znižajo davčno osnovo ter tako maksimalno izkoristijo davčno olajšavo, ki jim pripada po zakonu.
 
 
 
Preberi več
Plačevanje položnic Adriatica Slovenice sedaj tudi preko mobilnega telefona
Zavarovalnica Adriatic Slovenica (AS) se je pridružila projektu Hal mBills, inovativni mobilni storitvi za hitro in najbolj preprosto plačevanje računov doslej. Položnico bo uporabnik lahko plačal z dvema klikoma preko svojega mobilnega telefona.
Preberi več
Športni ASi privabili množiico navdušencev
V soboto, 17. oktobra 2015 je bil na Kongresnem trgu Olimpijski festival s športnimi ASi, ki je privabil približno 5.000 ljudi. Tisti, ki so si upali in teh je bilo več kot 1.000, pa so sodelovali tudi v športnih izzivih, v katerih so se pomerili z najboljšimi slovenskimi športniki.
Preberi več
Vabljeni na Olimpijski festival s športnimi Asi!
V soboto, 17. oktobra 2015, bo na Kongresnem trgu v centru Ljubljane športni in živahno. Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez v sodelovanju z nacionalnimi panožnimi športnimi zvezami in ob podpori glavnega pokrovitelja dogodka  zavarovalnico Adriatic Slovenica (krajše AS) organizira Olimpijski festival s športnimi ASi.
 
Številni športni izzivi in druženje z najboljšimi slovenskimi športniki bodo odlična priložnost za vse, predvsem pa otroke, ki bi se radi spoznali z različnimi športi, se v njih preizkusili in jih morda vključili v svoj vsakdan, s tem pa poskrbeli za zdravje in vitalnost, ter okrepili osebnost in vrednote.
 
 
Preberi več
»Več kot številke« z nagrado POMP za posebne dosežke
Včeraj, 24. septembra, so bile v Ljubljani podeljene nagrade POMP za najboljša dela na področju vsebinskega marketinga. 
Dokumentarni film Več kot številke, ki je nastal ob 20-letnici Skupine KD, je prejel nagrado POMP za posebne dosežke na področju vsebinskega marketinga.
Preberi več
WIZ - WEBSI spletni prvaki 2015
WEBSI Spletni prvak za leto 2015 v kategoriji poslovnih spletnih strani je spletno mesto www.wiz.si. Na WIZ-u lahko enostavno sklenete avtomobilsko in dopolnilno zdravstveno zavarovanje prek spleta. 
Preberi več
V AS-u Delamo dobro!

Na dogodku Ritem mladosti delamo dobro. AS-ovi angelčki bodo s prodajo zapestnic in balonov zbirali sredstva, ki bodo socialno šibkim družinam omogočila nakup šolskih potrebščin. Vabljeni v našo družbo. Delajmo dobro skupaj!

Preberi več