AS Galerija

Pomemben del kulturnega in socialnega razvoja družbe predstavlja tudi likovna umetnost, ki dolgoročno predstavlja odsev kulture naroda. Kot del družbeno odgovornega poslovanja negujemo slovensko in tujo likovno dediščino ter podpiramo njeno ustvarjanje. Likovna zbirka Adriatica Slovenice, zbrana v AS Galeriji, je nastala na prelomu let 2007/2008 na pobudo Matjaža Gantarja, idejnega očeta in soustvarjalca zbirke, poudarek zbirke pa je na moderni umetnosti, dopolnjuje pa jo tudi nekaj kiparskih del.

Zbrana dela so bila najprej namenjena opremljanju poslovnih prostorov družbe, kasneje pa je zbirka prerasla zastavljene okvire. Za zbirko skrbi kustosinja Petra Bizilj. V prostorih AS Galerije na naslovu Dunajska 63 v Ljubljani je v sklopu tematskih razstav del zbirke postavljen na ogled širšemu krogu ljubiteljev in poznavalcev umetnosti. Celotna zbirka AS Galerije je za ogled dostopna na povezavi www.as-galerija.si.

 

Aktualna razstava

Od 15. septembra 2016 do 1. decembra 2016 bo na ogled Nedokončana zgodba. Fotografska razstava Srdjana Živulovića, dobitnika prestižne Pulitzerjeve nagrade za fotografijo 2016, ki jo podeljujeta New York Times in tiskovna agencija Reuters. Več >